Technika obsluhy a služeb

Forma zkoušky: praktická
Školní rok: 2017/2018
Obor: hotelnictví
Způsob realizace: 20 otázek – 1. den zkoušky losuje za tým otázku losem určený žák, 2. den zkoušky si žáci jednotlivě losují podotázky  s náplní práce
Náplň práce
Raut 5 sad po 7 podotázkách značení A – G
Koktejl 5 sad po 7 podotázkách značení A – G
Provoz restaurace 1 sada se 7 podotázkami značení A – G s konkrétními čísly stolů, které žák obsluhuje
Banket bez losování, všichni žáci obsluhují stejný počet hostůDélka zkoušky: 2 dny (2 x 420 minut)


Maturitní otázky z předmětu Technika obsluhy a služeb

1. Restaurace Čertův mlýn – provoz restaurace (servis a obsluha)

 

Jídelní lístek

Předkrm

  1. Plněné rajče pažitkovou pěnou
  2. Vejce s vajíčkovou fáší
  3. Drůbeží játra na cibulce
  4. Cuketa s masem a zeleninou

Polévky

  1. Kuřecí vývar s masem a nudlemi
  2. Zelná s klobásou
  3. Kulajda
  4. Bramborová polévka

Hlavní chod

  1. Pstruh po mlynářsku, vařené brambory
  2. Kapr smažený, šťouchané brambory
  3. Hovězí guláš, houskové knedlíky
  4. Moravský vrabec, kysané zelí, bramborové knedlíky
  5. Španělský ptáček, dušená rýže
  6. Smažený květák, vařené brambory, tatarská omáčka
  7. Šunkové flíčky zapečené

Moučník

  1. Perník
  2. Macecha řezy
  3. Palačinka s borůvkami
  4. Pohár karamel

Nápojový lístek

Aperitivy

  1. Cinzano bianco
  2. Cinzano rosso
  3. Karlovarská becherovka

Vína bílá

  1. a) Pálava
  2. b) Rulandské šedé
  3. c) Sylvánské zelené
  4. d) Rýnský ryzlink

Vína červená

  1. Neronet
  2. Rulandské modré
  3. Merlot

Vína – sekty

Bohemia sekt demi sec

Pivo

  1. Birel nealko
  2. Staropramen
  3. Svijany

Nealkoholické nápoje

  1. Coca-cola
  2. Voda perlivá
  3. Fanta
  4. Džus ananas
  5. Džus grapefruit
  6. Džus pomeranč
  7. Džus jablko

Teplé nápoje

  1. Cappucino
  2. Latté
  3. Espresso
  4. Alžírská káva
  5. Pickwick ovocný
  6. Pickwick černý

Lihoviny

  1. Jameson
  2. Berentzen Sauer Apfel
  3. Bols Curacao
  4. Fernet Stock
  5. Vodka

2. 5. výročí rockového klubu – koktejl (servis a obsluha)

Menu

    1. Grilované kuřecí špízy s dresinkem
    2. Smažené sýrové kostky, tatarská omáčka
    3. Pekelné virgino v kabátku
    4. Švej – ču – žou, dušená rýže
    5. Myslivecké jablko
    6. Paštičky s krabím koktejlem
    7. Lososové závitky
    8. Smažené bramborové hranolky, smažené bramborové krokety
    9. Smažené vepřové miniřízečky
    10. Křepelčí vejce – variace
    11. Sýrové kanapky – variace
    12. Chuťovky s čabajkou
    13. Švestky ve slanině
    14. Tiramisu
    15. Ananasová psaníčka
    16. Esíčková roláda

Nápoje

  1. Pina Colada
  2. Tequilla sunrise
  3. Alexander Brandy
  4. Planeta jezer
  5. Mojito
  6. Pivo alkoholické
  7. Pivo nealkohlické
  8. Tonic
  9. Mattoni
  10. Džus (grapefruit, pomeranč, kaktus, ananas)
  11. Coca-cola
  12. Spreit
  13. Fanta
  14. Káva espresso, latté

3. Pohádkový les – raut (servis a obsluha)

Menu

    1. Rybí filé na egyptský způsob
    2. Kuřecí prsíčka smažená
    3. Květák a brokolice se sýrovou omáčkou
    4. Kachna na pomerančích
    5. Vepřová šunka na kosti
    6. Kuřecí roláda plněná broskví
    7. Losos s bylinkovým máslem
    8. Panenka ve slanině
    9. Hovězí vývar s domácími nudlemi
    10. Slaný závin
    11. Šopský salát
    12. Těstovinový salát s kuřecím masem
    13. Vařený chřest s holandskou omáčkou
    14. Bramboráčky
    15. Nakládaný hermelín
    16. Chlebíčky – variace
    17. Tataráček
    18. Rajčata s mozzarelou
    19. Jahodové řezy
    20. Ovocné špízy s čokoládou
    21. Žloutkové řezy

 

Nápojový stůl

  1. Víno bílé
  2. Víno červené
  3. Pivo alkoholické
  4. Pivo nealkoholické
  5. Džus ananasový, jablkový, kaktusový, pomerančový, hruškový
  6. Coca-cola, fanta, sprite, tonic, Mattoni
  7. Káva espresso, latté, alžírská
  8. Čaj bílý, zelený, černý, ovocný

 

4. Slavnostní zásnuby – slavnostní banket (servis a obsluha)

Menu

Aperitiv dle menu

Polévka Hovězí vývar s masem a nudlemi

Teplý předkrm Plněné cuketky

Hlavní chod Kuřecí prsíčka plněná šunkou a hermelínem, smažené bramborové hranolky

Dezert Tiramisu

Espresso

Digestiv dle menu

 

Nabídka nápojů

Aperitiv mimo tabuli (mražená slivovice, vodka, becherovka, Cinzano bianco, Cinzano rosso,Martini)

Bílá vína dle nabídky

Červená vína dle nabídky

Pivo dle nabídky

Digestiv mimo tabuli (vodka, brandy whisky, Baileys, Grand Marnier)

 

5. Restaurace Na Peronu (servis a obsluha)

Jídelní lístek

Předkrm

    1. Nakládaný hermelín
    2. Tatarský biftek
    3. Gratinované papriky
    4. Granadské žampiony

 

Polévky

    1. Kuřecí vývar s masem a nudlemi
    2. Čočková polévka
    3. Frankfurtská polévka
    4. Pórková polévka s vejcem

 

Hlavní chod

  1. Segedínský guláš speciál, houskové knedlíky
  2. Plněný paprikový lusk, těstoviny
  3. Cmunda po kaplicku
  4. Kuřecí přírodní řízek, smetanové brambory, tomatový salát
  5. Květák a brokolice se sýrovou omáčkou, vařené brambory
  6. Hovězí na česneku, špenát, bramborové knedlíky
  7. Burgundská hovězí pečeně, karlovarské knedlíky

 

Moučník

  1. Meruňkové řezy
  2. Žloutkové řezy
  3. Dukátové buchtičky
  4. Palačinka se zmrzlinou

 

Nápojový lístek viz otázka č. 1

 

  1. Oslava narozenin – slavnostní banket (servis a obsluha)

Menu

Aperitiv dle menu

Předkrm Rostbífové rolky se salátem Waldorf

Polévka Polévka z barevné čočky s uzenou slaninou

Hlavní chod Vepřové medailonky s bylinkovým máslem, bramborové noky

Dezert Zmrzlinový pohár s čerstvým ovocem

Espresso

Digestiv dle menu

 

Nabídka nápojů

Aperitiv mimo tabuli (mražená slivovice, vodka, becherovka, Cinzano bianco, Cinzano rosso,Martini)

Bílá vína dle nabídky

Červená vína dle nabídky

Pivo dle nabídky

Digestiv mimo tabuli (vodka, brandy whisky, Baileys, Grand Marnier)

 

  1. Den bláznů – koktejl (servis a obsluha)

Menu

    1. Smažené sýrové kostky, tatarská omáčka
    2. Špízy pana rozhodčího
    3. Tataráček
    4. Krevetový koktejl
    5. Granadské žampióny
    6. Švej-ču-žou, dušená rýže
    7. Pečené kuřecí paličky
    8. Smažené bramborové hranolky, smažené bramborové krokety
    9. Lososové kanapky, závitky
    10. Sýrové kanapky –  variace
    11. Chuťovky s čabajkou
    12. Plněná cherry rajčátka
    13. Mandlové kuličky
    14. Ovocné košíčky
    15. Tiramisu
    16. Ovocná pěna

 

Nápoje

  1. Mojito
  2. Alexander Brandy
  3. Pina colada
  4. Planeta jezer
  5. Tequila sunrise
  6. Tonic
  7. Pivo alkoholické
  8. Pivo nealkoholické
  9. Džus grapefruit
  10. Džus kaktus
  11. Džus pomeranč
  12. Džus ananas
  13. Mattoni
  14. Coca-cola
  15. Fanta
  16. Sprite
  17. Káva espresso, latté

 

  1. Slavnostní vyhlášení vítěze soutěže módních návrhářů – raut (servis a obsluha)

Menu

    1. Nadívaná kuřecí roláda
    2. Kuřecí prsíčka s hlávkovým salátem
    3. Anglický rostbíf s waldorfským salátem
    4. Kuře Chop-suey, dušená rýže
    5. Vepřová šunka na kosti
    6. Hovězí guláš
    7. Rybí filé po cikánsku
    8. Kuřecí roláda plněná broskví
    9. Kachna na pomerančích
    10. Lososový tatarák
    11. Slaný závin
    12. Sýrová roláda
    13. Zeleninový aspik
    14. Kanapky se šunkovou pěnou
    15. Paštičky s krabím salátem
    16. Chlebíček sýrový –  variace
    17. Těstovinový salát
    18. Meruňkové řezy
    19. Kokokávové řezy¨
    20. Rajčata s mozarellou
    21. Manhattonská roláda

 

Nápojový stůl

Víno bílé

Víno červené

Pivo alkoholické

Pivo nealkoholické

Džus ananasový, jablkový, kaktusový, pomerančový, hruškový

Coca-cola, fanta, sprite, tonic, Mattoni

Káva espresso, latté, alžírská

Čaj bílý, zelený, černý, ovocný

 

  1. Čajomír – zahájení festivalu čajů – raut (servis a obsluha)

Menu

    1. Vepřová šunka na kosti
    2. Gratinované filé pařížské
    3. Vařený chřest s holandskou omáčkou
    4. Losos s bylinkovým máslem
    5. Těstovinový kuřecí salát
    6. Bramborové krokety s gorgonzolou
    7. Hovězí vývar s domácími nudlemi
    8. Kuře Kung-pao, dušená rýže
    9. Pařížský zapečený květák
    10. Smetanové brambory
    11. Plněná vejce – variace
    12. Žloutkové věnečky
    13. Šopský salát
    14. Panenka ve slanině
    15. Sýrová roláda
    16. Pizza šneci
    17. Chlebíčky – variace
    18. Lososový tataráček
    19. Ovocná mísa rautová
    20. Míša řezy
    21. Malinová panacota

 

Nápojový stůl

    1. Víno bílé
    2. Víno červené
    3. Pivo alkoholické
    4. Pivo nealkoholické
    5. Džus ananasový, jablkový, kaktusový, pomerančový, hruškový
    6. Coca-cola, fanta, sprite, tonic, Mattoni
    7. Káva espresso, latté, alžírská
    8. Čaj bílý, zelený, černý, ovocný

 

  1. Restaurace Světoběžník  – provoz restaurace (servis a obsluha)

Jídelní lístek

Předkrmy

    1. Parmské prosciutto s fíky
    2. Meloun v parmské šunce
    3. Vejce na moskevský způsob
    4. Pekingský jazyk

 

Polévky

  1. Ruský boršč
  2. Tagliatella s brokolicí
  3. Čínská zelná polévka
  4. Minestrone

 

Hlavní chod

  1. Turecký kebab, tzatziki, hranolky
  2. Treťjakovská fašírka, bramborová kaše, zelný salát s koprem
  3. Švej-ču-žou, rýže
  4. Kuře kung pao, rýže
  5. Lasagne s krůtím masem
  6. Řecká musaka
  7. Gnocci se sýrovou omáčkou

 

Moučník

  1. Mandlový sen
  2. Smažené banány s medem a kokosem
  3. Tiramisu
  4. Kávová panna cotta

 

Nápojový lístek – viz otázka č. 1

 

  1. 5. výročí založení baru Peklo – koktejl (servis a obsluha)

Menu

    1. Smažené vepřové miniřízečky s dresinkem
    2. Masové kuličky
    3. Smažené žampióny s česnekovým dresinkem
    4. Grilované kuřecí špízy s dresinkem
    5. Rostbífové rolky s waldorfským salátem
    6. Vepřová panenka ve slanině
    7. Sýrové kanapky – variace
    8. Plněná křepelčí vejce – variace
    9. Kanapky se salámem
    10. Paštičky s krabím masem
    11. Ovocné košíčky
    12. Kávová panacota
    13. Žloutkové věnečky
    14. Jahodové minidezerty

 

Nápoje

    1. Pina Colada
    2. Tequila sunrise
    3. Alexander Brandy
    4. Mojito
    5. Planeta jezer
    6. Pivo alkoholické
    7. Pivo nealkoholické
    8. Mattoni
    9. Džus pomerančový
    10. Džus grapefruitový
    11. Džus ananasový
    12. Džus ananasový
    13. Coca-cola
    14. Sprite
    15. Tonic
    16. Fanta
    17. Káva espresso, latté

 

  1. Pivní slavnosti – raut (servis a obsluha)

Menu

    1. Cibulová polévka se smaženými krutony
    2. Vepřový guláš
    3. Střapačky se zelím
    4. Vepřová šunka na kosti
    5. Miniřízečky kuřecí
    6. Kachna na pomerančích
    7. Nakládaný hermelín
    8. Slaný závin
    9. Pekelné virgino v kabátku
    10. Smažené bramborové hranolky, smažené bramborové krokety
    11. Kanapky s paštikovou pěnou
    12. Kanapky s česnekovou pěnou
    13. Chuťovky s čabajkou
    14. Minibramboráčky
    15. Zeleninový salát skládaný
    16. Domácí koláčky (tvaroh, povidla, mák)
    17. Plněná vejce – variace
    18. Čokoládová fontána s ovocnými špízy
    19. Esíčková roláda
    20. Griliášová roláda
    21. Čokoládová pěna

 

Nápojový stůl

Víno bílé

Víno červené

Pivo alkoholické

Pivo nealkoholické

Džus ananasový, jablkový, kaktusový, pomerančový, hruškový

Coca-cola, fanta, sprite, tonic, Mattoni

Káva espresso, latté, alžírská

Čaj bílý, zelený, černý, ovocný

 

  1. Restaurace Vitalia – provoz restaurace (servis a obsluha)

Jídelní lístek

Předkrm

    1. Capresse
    2. Vařený chřest s holandskou omáčkou
    3. Kuřecí salát s jablkem
    4. Plněné rajče pažitkovou pěnou

 

Polévky a pasty

  1. Kuřecí vývar s masem a nudlemi
  2. Zeleninová polévka
  3. Sýrová pórková polévka
  4. Tarator

 

Hlavní chod

  1. Kuskus se zeleninou a masem
  2. Plněná cuketa s masem a zeleninou, vařené brambory
  3. Tuniský sen , vařené brambory
  4. Kuřecí rizoto, tomatový salát
  5. Losos s holandskou omáčkou, bramborové noky
  6. Anglický rostbíf, ratattouille, vařené brambory
  7. Zapečený pórek se šunkou

 

Moučník

  1. Míša řezy
  2. Jablečný závin s ořechy
  3. Ovoce s tvarohem
  4. Borůvkový dort se zakysanou smetanou

 

Nápojový lístek – viz otázka č. 1

 

  1. Filmový festival v Karlových Varech – zahájení – koktejl (servis a obsluha)

Menu

    1. Smažené kuřecí miniřízečky
    2. Smažený sýr
    3. Masové kuličky, dresinky
    4. Grilované kuřecí špízy
    5. Kuřecí paličky s ostrou omáčkou
    6. Lososový závitek
    7. Paštičky s krabím koktejlem
    8. Pizza šneci
    9. Sýrové kanapky s olivou
    10. Halušky s uzeným masem
    11. Sýrové fondy
    12. Ovocné košíčky
    13. Jahodový mousse
    14. Žloutkové věnečky

 

Nápoje

    1. Pina Colada
    2. Tequila sunrise
    3. Planeta jezer
    4. Alexander Brandy
    5. Mojito
    6. Pivo alkoholické
    7. Pivo nealkoholické
    8. Tonic
    9. Mattoni
    10. Džus grapefruitový
    11. Džus pomerančový
    12. Džus kaktusový
    13. Džus ananasový
    14. Coca-cola
    15. Spreit
    16. Fanta
    17. Káva espresso, latté

 

  1. 3. výročí založení CA RadVia – slavnostní banket (servis a obsluha)

Menu

Aperitiv dle menu

Předkrm Košíčky s listového těsta s paštikovou pěnou a brusinkovým přelivem

Polévka Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Hlavní chod Svíčková na smetaně, jemné houskové knedlíky, brusinky

Dezert Jahodové řezy

Espresso

Digestiv dle menu

 

Nabídka nápojů

Aperitiv mimo tabuli (mražená slivovice, vodka, becherovka, Cinzano bianco, Cinzano rosso,Martini)

Bílá vína dle nabídky

Červená vína dle nabídky

Pivo dle nabídky

Digestiv mimo tabuli (vodka, brandy whisky, Baileys, Grand Marnier)

 

  1. Otevření country clubu – koktejl (servis a obsluha)

Menu

  1. Kuře Kung-pao, dušená rýže
  2. Smažený sýr, tatarská omáčka
  3. Pekelné virgino v kabátku
  4. Grilované kuřecí špízy, dresink
  5. Kuřecí aspik
  6. Grilovací klobásky, dresink
  7. Smažené bramborové hranolky, smažené bramborové krokety
  8. Švestky ve slanině
  9. Lososový tataráček
  10. Špízy z parmské šunky a vodního melounu
  11. Cherry rajčátka s  mozzarellou
  12. Masové fondy
  13. Kanapky s kuřecím masem – variace
  14. Ovocné košíčky
  15. Jahodový Mousse
  16. Tiramisu

 

Nápoje

  1. Tequila sunrise
  2. Pina Colada
  3. Planeta jezer
  4. Alexander Brandy
  5. Mojito
  6. Pivo alkoholické
  7. Pivo nealkoholické
  8. Tonic
  9. Mattoni
  10. Džus grapefruitový
  11. Džus pomerančový
  12. Džus kaktusový
  13. Džus ananasový
  14. Coca-cola
  15. Spreit
  16. Fanta  
  17. Káva espresso, latté

 

  1. Vinařství v Čechách a na Moravě – raut (servis a obsluha)

Menu

  1. Vařený chřest s holandskou omáčkou
  2. Krevetový koktejl
  3. Rybí filé na egyptský způsob
  4. Kachna na pomerančích
  5. Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky
  6. Špízy pana rozhodčího
  7. Minivepřové řízečky
  8. Lososové vejce
  9. Smetanové brambory
  10. Zeleninové lasagne
  11. Losos s bylinkovým máslem
  12. Pizza šneci
  13. Švestky ve slanině
  14. Sýrová roláda
  15. Sýrové kanapky
  16. Tiramisu
  17. Jahodové řezy
  18. Čokoládová fontána s ovocem
  19. Rajčata s mozzarelou
  20. Plněná vejce – variace
  21. Manhattonská roláda

 

Nápojový stůl

      1. Víno bílé
      2. Víno červené
      3. Pivo alkoholické
      4. Pivo nealkoholické
      5. Džus ananasový, jablkový, kaktusový, pomerančový, hruškový
      6. Coca-cola, fanta, sprite, tonic, Mattoni
      7. Káva espresso, latté, alžírská
      8. Čaj bílý, zelený, černý, ovocný

 

  1. Státní návštěva z Marsu – slavnostní banket (servis a obsluha)

Menu

Aperitiv dle menu

Předkrm Slaný závin s provensálským kořením

Polévka Žampiónový krém

Hlavní chod Losos s bylinkovým máslem, smetanové brambory

Dezert Čokoládové minidezerty

Alžírská káva

Digestiv dle menu

 

Nabídka nápojů

Aperitiv mimo tabuli (mražená slivovice, vodka, becherovka, Cinzano bianco, Cinzano rosso,Martini)

Bílá vína dle nabídky

Červená vína dle nabídky

Pivo dle nabídky

Digestiv mimo tabuli (vodka, brandy whisky, Baileys, Grand Marnier)

 

  1. Zámecká restaurace – provoz restaurace (servis a obsluha)

Jídelní lístek

Předkrm    

   

  1. Šunková rolka s křenovou šlehačkou
  2. Zapečený pórek se šunkou
  3. Kaviárové vejce
  4. Houbové ragú na smetaně

 

    Polévky

  1. Kuřecí vývar s masem a nudlemi
  2. Consommé s vaječnou sedlinou
  3. Ragú polévka
  4. Brokolicový krém s krutonky

        

Hlavní chod

 

  1. Svíčková na smetaně, houskové knedlíky
  2. Vepřová pečeně, ratattoule, bramborové krokety smažené
  3. Květák a brokolice se sýrovou omáčkou, vařené brambory
  4. Panenka s houbovou omáčkou, americké brambory
  5. Pstruh na másle, šťouchané brambory
  6. Kuřecí Cordon blue, batátová kaše
  7. Krkovice na jalovci, červené zelí, bramborové knedlíhy

Moučník

 

  1. Palačinky s čokoládou
  2. Borůvkový dort se zakysanou smetanou
  3. Maliny se šlehačkou a zmrzlinou
  4. Pařížský banán

 

Nápojový lístek – viz otázka č.1

 

  1. Velikonoce – slavnostní banket (servis a obsluha)

 

Menu

Aperitiv dle nabídky

Studený předkrm Vejce Casino

Polévka Jarní zeleninová polévka

Hlavní chod Plněná kuřecí roláda, vařené brambory

Moučník Velikonoční řezy

Alžírská káva

Digestiv dle nabídky

 

Nabídka nápojů

Aperitiv mimo tabuli (mražená slivovice, vodka, becherovka, Cinzano bianco, Cinzano rosso,Martini)

Bílá vína dle nabídky

Červená vína dle nabídky

Pivo dle nabídky

Digestiv mimo tabuli (vodka, brandy whisky, Baileys, Grand Marnier)

 

Způsob realizace týmové práce

Třída je rozdělena na skupiny A1, A2, B1, B2.

Každý žák vykonává zkoušku z předmětu technika obsluhy a služeb dva dny podle následujícího organizačního plánu:

A1: zkouška z TOS pondělí + úterý

B1: zkouška z TOS úterý + středa

A2: zkouška z TOS středa + čtvrtek

B2: zkouška z TOS čtvrtek + pátek

První den zkoušky probíhá vždy losování tématu (téma losuje losem určený žák). Druhý den losuje žák  náplň práce. U rautu servis tří pokrmů, u koktejlu servis dvou pokrmů a dvou

nápojů, u provozu restaurace si žák losem určí obsluhované stoly. U banketu servírují a obsluhují žáci stejné menu a stejný počet hostů.

 

Formy realizace:

  1. raut pro 45 – 50 osob, obsluha a servis

– při společenském rautu servírují žáci pokrmy (v  počtu tří na jednoho žáka) a nápoje podle menu . Sortiment bude nabízen u studeného, teplého a nápojového stolu a bude volen v souladu s tématem praktické maturitní zkoušky. Každý žák bude hodnocen za přípravu prostor na dané téma a servis a podávání tří konkrétních pokrmů dle hodnotící tabulky. Podávané pokrmy si žák bude losovat z připraveného menu druhý den zkoušky.

  1. koktejl pro 45 – 50 osob, obsluha a servis

– při společenském koktejlu se výběr sortimentu soustředí zejména na nápoje. Žáci servírují pokrmy a nápoje  podle zadaných kalkulací a receptur. Každý žák bude hodnocen za přípravu prostor na dané téma a za servis konkrétních dvou pokrmů a míchání konkrétních dvou nápojů dle hodnotící tabulky. Servírované pokrmy a nápoje budou losovány z připraveného menu druhý den zkoušky. Pokrmy studené a teplé kuchyně budou podávány obsluhou formou nabídky z mís. Konzumace pokrmů a nápojů bude prováděna ve stoje.

  1. provoz restaurace – 45 osob, obsluha a servis

– žáci servírují pokrmy a nápoje dle jídelního lístku. Jídelní lístek umožňuje výběr ze čtyř předkrmů, čtyř polévek, šestnácti hlavních chodů a čtyř moučníků . Provoz jídelny restaurace poběží od 12.00 – 15.00, předpokládaný počet hostů restaurace je 45 osob. Čísla stolů, které bude žák obsluhovat, bude losován druhý den zkoušky. Každý žák bude hodnocen za přípravu prostor na dané téma a za servis dle hodnotící tabulky.

  1. slavnostní banket pro 21 osob, obsluha a servis

– žáci servírují pětichodové menu, servis nápojů obsahuje aperitiv a digestiv. Každý žák je hodnocen za přípravu prostor na dané téma a za servis menu pro 3 osoby dle hodnotící tabulky.

 

Schválil dne 15.9.2017 Ing. Milan Novotný    ředitel školy